13 kledingtips om van jouw volgende fotoshoot een succes te maken

Het is met afstand de meest gestelde vraag in aanloop naar een fotoshoot: welke kleding kan ik het beste dragen? Mogen streepjes nou wel of niet? Met deze tips weet je zeker dat je goed op de foto gaat.

  1. Kies voor kleding waar je je fijn in voelt. Dat straal je namelijk ook uit op de foto's.

  2. Kies voor tijdloze kleding die bij voorkeur niet te herleiden is naar een bepaald seizoen. Als voorbeeld: een t-shirt kan 's zomers een prima keuze zijn. Tot je die foto ook in de winter ziet…

  3. Vermijd felle kleuren, kies bij voorkeur voor zachte (pastel)tinten en vermijd, als het even kan, ook zwart en wit.

  4. Drukke dessins doen het minder goed op de foto. Pas op met patronen, fijne streepjes en ruitjes. Kies voor rustige dessins.

  5. Vermijd als het even kan kleding met teksten.

  6. Donkere kleding oogt over het algemeen formeler dan lichte(re) kleding. Zoek naar een mooie combinatie tussen die twee die past bij wat je als persoon en als eventueel als organisatie wil uitstralen.

  7. Neem extra kleding mee. Het is tijdens de fotografie gemakkelijk om even te wisselen en je kunt dan tijdens de shoot of achteraf beoordelen wat het beste past/werkt.

  8. Pas op met oversized kleding…kies bij voorkeur voor goed passende kleding. Te ruime kleding lijkt op foto’s vaak nóg ruimer.

  9. Ben je onzeker over bepaalde dingen zoals huidproblemen of een tand die in kleur afwijkt van de rest: geef het aan het begin van de fotoshoot aan. Tijdens de fotoshoot kan ik er rekening mee houden. En in de nabewerking kan ik dat soort dingen ook vaak nog aanpassen.

  10. Tijdens de fotoshoot heb je de mogelijkheid direct de beelden te bekijken. Zo werken we samen aan de mooiste portretfoto’s en weet je zeker dat je tevreden naar huis gaat.

  11. Neem eventueel wat make-up mee zodat je die eventueel nog snel wat bij kan werken.

  12. Wil je zeker weten dat je haar ook goed zit? Breng dan in de week van de fotoshoot nog even een bezoekje aan de kapper.

  13. Wil je niets aan het toeval overlaten? Geef dit vooraf aan en ik zorg voor de best passende visagie en hairstyling tijdens de shoot.

Als je nog vragen hebt

Staat dé tip er niet bij? Heb je nog steeds vragen? Don’t worry…neem contact met me op en ik help je graag verder.